Functies

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Instellingen > Programma opties >

Functies

Bij het onderdeel Functies kan er worden aangegeven hoe bepaalde functies zich moeten gedragen en of deze functies standaard aan staan. Na het instellen zijn deze functies direct actief, het programma afsluiten en weer opnieuw opstarten is niet noodzakelijk.

PrograOptiesFuncties

Na <Kopiëren> (F4) naar volgend veld

Als F4 wordt toegepast om de inhoud van het veld in de actieve kolom uit de bovenliggende regel over te nemen in de huidige regel verplaatst de cursor zich naar het volgende veld/kolom in de regel.

<Automatische regel > (F7) aan

Als Enter wordt toegepast om door de velden/kolommen van een regel te navigeren wordt na een Enter in de laatste kolom automatisch aan nieuwe regel aangemaakt van dezelfde soort als waar de cursor in staat. F7 zet deze instelling uit of aan.

<Nieuwe regel > (F9) voegt toe boven de huidige

Standaard wordt na F9 onder de huidige regel een nieuwe regel van de soort kostenpost aangemaakt, met deze instelling wordt dat boven de huidige regel gedaan.

<Nieuwe regel > (F9)/(Shift+F9) van dezelfde soort

Standaard wordt na F9/Shift+F9 een nieuwe regel van de soort kostenpost aangemaakt, met deze instelling wordt van dezelfde soort gedaan als waar de cursor in staat.

<Nieuwe regel > (F9)/(Shift+F9) cursor naar begin

Standaard blijft na F9/Shift+F9 de cursor in dezelfde kolom staan van de nieuw aangemaakte regel, met deze instelling verplaatst de cursor zich daarna naar het begin (de eerste kolom).

Altijd naar eerste positie bij activeren veld

Standaard wordt na het activeren van een tekstveld de cursor aan het eind van de tekst geplaatst, met deze instelling verplaatst de cursor zich daarna naar het begin van de tekst.

Elementen meedegraderen bij <Regel degraderen>

Standaard degraderen (niveau verlagen) de eventueel aanwezige subelementen van een element niet mee na het degraderen van een element, met deze instelling wordt dat wel gedaan.

Automatisch bewakingscode voor alle kostensoorten aanmaken vanuit elementregel

Standaard blijft na F9/Shift+F9 de bewakingscode in de admikolommen voor de respectievelijke kostensoorten arbeid, materiaal, materieel en onderaanneming leeg in de nieuw aangemaakte regel. Met deze instelling wordt in de nieuwe regel een al ingevulde code vanuit de bovenliggende elementregel overgenomen.

Met (F11) een selectie verwijderen

Standaard wordt na F11 alleen de actieve regel uit de begroting verwijderd, met deze instelling wordt een aangegeven selectie van regels verwijderd.

Mappenlijst automatisch synchroniseren bij wijzigen actieve regel

Standaard blijft de cursor een eventueel eerder geactiveerd element in de mappenlijst aanwijzen na het klikken/navigeren in de begroting op een andere regel, met deze instelling verplaatst de cursor zich daarna naar het actieve element in de mappenlijst en klapt zich daarbij deze eventueel uit.

Vraag stellen bij kopiëren naar UMC-begroting

Standaard wordt na het kopiëren/plakken van kostenpostregels vanuit een andere begroting naar een UMC-begroting het middel de actieve instelling voor het behouden van de eventueel al aanwezige middelgegevens bij die codes of het vervangen van de middelgegevens door die vanuit de andere begroting toegepast. Met deze instelling wordt tijdens het kopiëren/plakken dit als een vraag gesteld en kan worden afgeweken van de als standaard ingesteld optie.