Offerte uitwisseling

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Onderdeel Offertevergelijk >

Offerte uitwisseling

Bij de toepassing van Offertevergelijk is er rekening mee gehouden dat de offertedata tussen externe partijen onderling uitgewisseld kan worden via een Offerte XML. Denkbaar is immers dat prijzen van onderaannemers digitaal worden uitgewisseld op basis van deze XML definitie. In de praktijk wordt dit echter (nog) niet door externe partijen ondersteund.

De functie kan echter ook bij intern gebruik handig zijn, bijvoorbeeld door projectdata binnen één bedrijf uit te wisselen tussen verschillende bedrijfsonderdelen. Een andere zeer handige toepassing is een basislijst van onderdelen te (her)gebruiken in een nieuw project. Onderdelen die in ieder project, of in veel projecten, terugkomen kunnen vanuit een (onderlegger)project in een xml bestand geëxporteerd worden om in nieuwe projecten vervolgens als basislijst te importeren.

Met de functie KnopOfferteExport genereren Offerte XML worden alle aanwezige onderdelen in een xml bestand geplaatst.

Met de functie KnopOfferteImportInlezen Offerte XML wordt de inhoud van een aan te geven xml bestand in het project geïmporteerd.

OfferteXMLInlezen

Als dit in hetzelfde project gebeurt kunnen tevens extra offerte-aanbieders bij bestaande onderdelen worden toegevoegd. Als dit niet in hetzelfde project gebeurt als van waaruit de Offerte XML is gegenereerd zal worden gevraagd of dit wel correct is. Bij bevestiging zullen alle onderdelen met spiegelspecificatie in het nieuwe project worden toegevoegd.