Inhoud meten

Navigatie:  Onderdeel Digit > Menu Meten >

Inhoud meten

Via de menukeuze [Meten] + [Inhoud] berekent het programma de inhoud van een gesloten figuur met een hoogte.

Werkwijze

Klik op de menukeuze [Meten] + [Inhoud], op de icoon KnopDigitInhoud in de werkbalk  of op de functieknop Inhoud in het los menu of vast menu.

Druk op minimaal 3 hoekpunten van de figuur.

Druk op de knop S(luiten) van de menukaart of op het icoon KnopDigitSluiten in de werkbalk.

Het volgende dialoogvenster verschijnt:

Het programma berekent de inhoud en zet deze waarde in de desbetreffende cel van de meetstaat of begroting.

Voor meer informatie over de werkwijze van het meten van de inhoud en de invoering van de gemeten waarde(n) in een meetstaat of begroting, zie dit hoofdstuk: werkwijze meten (van de lengte). Overal waar u lengte leest, leest u inhoud.