Cumulatieve lengte meten

Navigatie:  Onderdeel Digit > Menu Meten >

Cumulatieve lengte meten

Via de menukeuze [Meten] + [Cumulatieve lengte] meet het programma de lengte tussen twee of meer punten, verbindt deze grafisch met elkaar en telt de lengtes bij elkaar op.

De gemeten cumulatieve lengte verschijnt in de statusbalk van het venster.

Met deze menukeuze kunt u de omtrek van een veelhoek meten. U sluit daartoe de meting met de knop S(luiten) in de menukaart of met de knop KnopDigitReturn Return of op het icoon KnopDigitSluiten in de werkbalk. Het programma verbindt dan het eindpunt met het beginpunt en neemt het verbindingsstuk mee in de berekening.

Voor de werkwijze om de cumulatieve lengte te meten en meer informatie over het meten van de lengte en de invoering van de gemeten waarde(n) in een begroting, zie: werkwijze meten (van de lengte). Overal waar u lengte leest, leest u cumulatieve lengte.