Bestandsniveau (splitsen en coderen)

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Onderdeel Admi > Splitsen en Coderen >

Bestandsniveau (splitsen en coderen)

Via het lint [Bewerken] + [Admicode] + [Splitsen en coderen] + [Bestandsniveau] splitst het programma de desbetreffende begroting in de vier kostensoorten arbeid, materiaal, materieel en onderaanneming. Het programma voegt de admicodes uit een referentiebegroting, voorheen een specifiek referentiebestand, in de alternatieve code kolom.

Bij het splitsen en coderen op bestandsniveau gaat de oorspronkelijke structuur van elementregels, de hoofdstuk- en paragraafindeling, verloren. Alle eigenschappen van de kostenpost die niet kostensoort afhankelijk zijn, worden overgenomen. Alle eigenschappen die wel kostensoort afhankelijk zijn (norm/prijs, uurloon, factor, admicode) worden per kostensoort overgenomen. De som van de gesplitste kostenposten moet hetzelfde totaal hebben als de originele kostenpost.

Voor het splitsen en coderen hoeft u niet eerst een nieuwe begroting of kopie van een begroting te maken, want u slaat het nieuwe bestand als nieuwe begroting op. De oorspronkelijke begroting blijft dus intact.

Zie ook:

Splitsen en Coderen

Werkwijze

Klik op de menukeuze [Bewerken] + [Admicode] + [Splitsen en coderen] + [Bestandsniveau]. Het volgende venster verschijnt:
AdmiToevoegen
In het veld naast de knop KnopRef toont het programma de referentiebegrotingen uit de map Ref, selecteer die met koppelingen naar admicodes.

Via de knop KnopRef kunt u eventueel een andere referentiebegroting selecteren dan die standaard getoond wordt en openen.

In het veld naast Masker kunt u met *** aangeven op welke posities in de twee bestanden het programma moet selecteren. Standaard staan er 22 (het oude formaat van de calculatiecode) sterretjes in het veld naast Masker, dat betekent dat het programma codes uit de twee bestanden op 22 posities gaat selecteren en vergelijken.
Als u [***] invoert, moeten die posities van de twee bestanden met elkaar overeenkomen. Een spatie betekent dat op die positie de code niet overeen hoeft te komen.
U kunt ook een selectie uitvoeren op het bestand door één of meer [*] te vervangen door karakters, dan splitst en codeert het programma alleen die regels met identieke karakters en codes op die posities.
Voorbeeld:
Stel, u wilt alle regels laten splitsen en coderen die beginnen met 03 in de code. Dan typt u in het veld naast Masker in:
03********************

Klik op de knop knopok. Het volgende venster verschijnt, waarin u de nieuwe begroting met de admicodes kunt opslaan.

De begroting heeft de volgende opbouw met kostensoorten als elementregels.

AdmiBestandsniveau