Voorwaarden voor een ERP-koppeling met 4PS

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Exporteren > Naar ERP > Een ERP-koppeling instellen in mijn.ibis.nl > Een ERP-koppeling met 4PS instellen >

Voorwaarden voor een ERP-koppeling met 4PS

Voordat een begroting kan worden verzonden naar het ERP-programma moet daarvoor in mijn.ibis.nl een aantal zaken worden ingesteld. Dit wordt op de deze pagina nader toegelicht. Een van leveranciers van een ERP-syteem waarmee een koppeling tot stand kan worden gebracht is 4PS. Het ERP-programma waarmee kan worden gekopppeld is 4PS Construct.

Om de koppeling tot stand te brengen is het noodzakelijk dat er in de 4PS Construct omgeving een zogenaamde API-extensie wordt geïnstaleerd en ingesteld.

De 4PS Construct API-extensie installeren

Ga als volgt te werk om de 4PS Construct API-extensie te installeren:

Ga in 4PS Construct naar 4PS Extensiebeheer;

Zoek in de lijst naar 'Calc'. Het volgende resultaat wordt getoond:
4PS Construct - Extensiebeheer

Selecteer de API-extensie met de naam '4PS Calculation API Extended NL' en klik in het lint op [Acties] + [Installeren].

Er wordt gevraagd op welke omgeving de API-extensie geïnstalleerd moet worden.

Kies de juiste omgeving. De extensie zal nu worden geïnstalleerd.

Ga vervolgens terug naar 4PS Extensiebeheer en zoek wederom op 'Calc'. De API-extensie is nu geïnstalleerd:
4PS Construct - Extensiebeheer - geïnstalleerd

De 4PS Construct API-extensie instellen

Na installatie is in 4PS Construct de pagina 'Calculation API Setup' toegevoegd. Hierdoor is het mogelijk om de Azure API subscription key op te geven die nodig is om toegang te krijgen tot de API’s die 4PS Construct gebruikt om begrotingen vanuit Ibis Calculeren voor Bouw in te kunnen lezen in 4PS Construct. Deze key wordt aangeleverd door de leverancier van Ibis Calculeren voor Bouw, Brink Software.

Ga als volgt te werk om de Azure API subscription key in te voeren:

Ga naar de pagina 'Calculation API Setup' met behulp van de zoekbalk.

Voer vervolgens de correcte Azure API subscription key in:
4PS Construct - API invoeren
De API key is op te vragen bij de productbeheerder van Ibis Calculeren voor Bouw. U kunt hiervoor contact opnemen met Brink Software.