Volledige installatie Ibis Calculeren voor Bouw

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Installatie > Ibis Calculeren voor Bouw installeren > Installatie met behulp van een Setup (MSI) >

Volledige installatie Ibis Calculeren voor Bouw

Het installatieprogramma wordt opgestart nadat het programma ‘CalculerenVoorBouw_Setup_x64.exe’ respectievelijk ‘CalculerenVoorInstallatie_Setup_x64.exe’ wordt gestart. Het volgende venster wordt getoond:

Volledige installatie 1

Afhankelijk van de rechten die de gebruiker op het systeem heeft, moet er eventueel een gebruikersnaam en een wachtwoord van een beheerder worden ingevoerd. In dat geval wordt het onderstaande venster getoond:

Volledige installatie 2

Klik hier op ‘Ja’ om het installatieprogramma op te starten. De installatie wordt voorbereid en het onderstaande venster wordt getoond:

Volledige installatie 3

Nadat het installatieprogramma is opgestart, verschijnt het volgende scherm:

Volledige installatie 4

Nadat op ‘Volgende’ is geklikt, verschijnt het volgende scherm:

Volledige installatie 5

Indien de standaardinstallatie gewenst is, kan hier volstaan worden door de keuze ‘Volledig’ te maken. De programmatuur wordt in de folder C:\Program Files\Ibis\Ibis Calculeren voor Bouw geïnstalleerd.

In het volgende geval moet in bovenstaand venster de keuze ‘Aangepast’ worden gemaakt.

1.Als een afwijkende programmafolder moet worden ingesteld.

Nadat op ‘Volgende’ is geklikt, verschijnt het volgende scherm:

Volledige installatie 6

Klik hier op ‘Installeren’. Hierna wordt de installatie uitgevoerd:

Volledige installatie 7

Indien deze niet aanwezig is wordt eveneens de Microsoft Edge WebView2 Runtime geïnstalleerd. De voortgang van de installatieprocedure van de Microsoft Edge WebView2 Runtime wordt getoond:

Volledige installatie 8

Na de installatie verschijnt het laatste scherm:

Volledige installatie 10

Nadat op ‘Voltooien’ is geklikt, wordt de installatie van Ibis Calculeren voor Bouw voltooid.

Als de installatieprocedure goed is doorlopen, is op het Windows Bureaublad de volgende snelkoppeling aangemaakt:

Volledige installatie 11respectievelijkVolledige installatie 12

Als laatste wordt er in het Windows Startmenu een programmagroep ‘Ibis’ aangemaakt met daarin snelkoppelingen naar het programma ‘Ibis Calculeren voor Bouw’.