Uitleg instellingen

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Opslaan als > Werkbegroting >

Uitleg instellingen

Knop

Uitleg

Kostensoorten splitsen op:

Bestandsniveau

De structuur van de begroting gaat verloren. De begrotingsregels worden onderverdeeld in de hoofdstukken Arbeid, Materiaal, Materieel en Onderaanneming.

LET OP: Als het een begroting betreft met de instelling 'Staart werkt met begrotingsposten':

moet éérst worden gekozen de begrotingsposten door te rekenen via het lint [Bewerken] + FunctieBegrotingspostDoorrekenen zodat de hoeveelheden van de begrotingsregels kloppen;

gaan in de staart de staartregels van de specifieke begrotingsposten verloren, alleen de algemene staartregels die voor de gehele begroting gelden blijven behouden.

Elementniveau

De begroting houdt zijn hiërarchische structuur. De begrotingsregels worden gesplitst binnen de eigen elementen.

Verreken kostensoort opslag:

Niet

De opslagen per kostensoort worden niet verrekend, maar blijven in de werkbegroting aanwezig.

In norm /prijs

De opslagen worden in de uurnorm en prijs verrekend. De opslag wordt verwijderd, het totaalbedrag blijft gelijk.

In hoeveelheid

De opslagen worden in de hoeveelheid verrekend. De opslag wordt verwijderd, het totaalbedrag blijft gelijk.

Verreken hoeveelheidsopslag:

Niet

De hoeveelheidsopslag wordt niet verrekend, maar blijven in de werkbegroting aanwezig.

In norm /prijs

De hoeveelheidsopslag wordt  in de uurnorm en prijs verrekend. De opslag wordt verwijderd, het totaalbedrag blijft gelijk.

In hoeveelheid

De hoeveelheidsopslag wordt in de hoeveelheid verrekend. De opslag wordt verwijderd, het totaalbedrag blijft gelijk.