Tekstkolommen

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Instellingen > Begrotingsmodellen > Opmaken wijzigen > Kolom-eigenschappen > Cel Type >

Tekstkolommen

OpmaakWijzTekstKolom

Maximale invoer lengte

Aan elke kolom zit een maximale lengte. Voor de codekolommen is dit standaard 50, en voor de omschrijving en langtekst 64.000.

De invoer lengte kan wel kleiner ingesteld worden.

Selecteren tekst

Bij het benaderen van een cel van deze kolom wordt direct alle tekst geselecteerd. Bij het direct typen van tekst wordt alle tekst in feite overschreven.

Toon positie

Bij deze instelling wordt tijdens het vullen en wijzigen van de cel in de informatiebalk de positie van de cursor in deze cel weergegeven.

Tekst over meerdere regels en automatische terugloop

Als de tekst niet in de cel past, wordt de cel hoogte op de actieve regel vergroot en de automatische terugloop wordt aangezet.

Insluiten tekens

Welke tekens zijn wel toegestaan om te voeren.

Uitsluiten tekens

Welke tekens zijn niet toegestaan om te voeren.

Bij de functies Selecteren tekst, insluiten en uitsluiten kan de instelling ook over alle opmaken heen ingesteld worden door gebruik te maken van de knop KnopModel:

OpmaakWijzModelEigensch

De eigenschap is nu voor alle opmaken ingesteld.