Referentie Uneto VNI

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Importeren > Calculatietijdnormen >

Referentie Uneto VNI

Bij het importeren van de Uneto-VNI calculatietijdnormen worden enkele specifieke kolommen gevuld, te weten:

Taakcode; Herkenning van een regel die Uneto-VNI normen bevat. De taakcode wordt zowel in de calculatiecode als in de kolom taakcode geplaatst.

Tijdsnorm kolommen; Vier kolommen met de verschillende Uneto-VNI tijdnormen.

Plancode: Deze kolom wordt gevuld met het jaartal wanneer de taak is gedefinieerd, of waarin de tijdnorm is herzien.

Een voorbeeld van de nieuwe (referentie)begroting ziet er dan als volgt uit:

ReferentieUneto-VNI

Vervolgens kan deze (referentie)begroting bij [Bestand] + [Instellingen] + [Programma opties] + tabblad Algemeen + item 'Referentie tijdnormen:' worden ingesteld voor gebruik als tijdnormenboek in Ibis Calculeren voor Installatietechniek binnen de menufunctie [Installatie] + [Uneto-VNI tijdnormenboek]. In Ibis Calculeren voor Bouw kan deze begroting alleen als 'normale' referentiebegroting worden toegepast.