Installatie door middel van de App (MSIX)

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Installatie > Ibis Calculeren voor Bouw installeren >

Installatie door middel van de App (MSIX)

Inleiding

Om het installeren van Ibis Calculeren voor Bouw voor eindgebruikers en systeembeheerders nog eenvoudiger te maken is vanaf versie 1.5.x.x de applicatie ook als zogenaamde App te installeren. Het grote voordeel hiervan is dat de applicatie geïnstalleerd wordt in een zogenaamde 'sandbox'. Dit is een afgeschermde omgeving op de PC waardoor conflicten met andere applicaties tot een minimum worden beperkt. Het installeren ervan is zeer eenvoudig: er kunnen geen keuzes worden gemaakt tijdens de installatie van de programmatuur.  Een ander groot voordeel is dat voor het uitvoeren van deze installatie geen ‘Administrator’ rechten zijn vereist. Ook het updaten verloopt volledig automatisch: als er een nieuwe versie van de applicatie wordt vrijgegeven door Brink Software, en de applicatie wordt opgestart, zal deze automatisch worden bijgewerkt, zonder tussenkomst van de eindgebruiker of systeembeheerder. Een en ander is vergelijkbaar met de ervaring zoals dat op bijvoorbeeld een mobiele telefoon gebruikelijk is.

Installeren van de App

Voor het installeren van de App-versie van Ibis Calculeren voor Bouw gaat u als volgt te werk:

Navigeer in een Internetbrowser naar onze online klantenportal mijn.ibis.nl. Als naar deze website wordt genavigeerd, wordt het volgende venster getoond:
Inloggen als klantbeheerder op mijn.ibis.nl 1
U moet hier inloggen met uw persoonsgebonden inloggegevens.

Nadat succesvol is ingelogd op mijn.ibis.nl worden de aan de gebruiker toegevoegde applicaties getoond:
MSIX 1

De App-versie kan worden geïnstalleerd door op het icoon van Ibis Calculeren voor Bouw te dubbelklikken. Hierdoor wordt de zogenaamde 'appinstaller' gedownload:
MSIX 2

Nadat de 'appinstaller' is gedownload moet deze worden uitgevoerd door er op te dubbelklikken. Als dat gedaan is wordt het volgende venster getoond:
MSIX 3 respectievelijk MSIX 6
Nadat op de knop <Installeren> is geklikt wordt Ibis Calculeren voor Bouw geïnstalleerd en daarna wordt de applicatie opgestart.

Als de installatieprocedure goed is doorlopen, is in het Windows Startmenu de applicatie 'Ibis Calculeren voor Bouw' toegevoegd:

MSIX opstarten