Eenmalig een API Key instellen bij een betaalde omgeving

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Invoegen > Regels > Ibis Artikelen Service >

Eenmalig een API Key instellen bij een betaalde omgeving

Als een gebruiker met een betaald IB Klant abonnement bij IB.nl werkt, zal deze omgeving beschikbaar komen in de Ibis Artikelen Service. Met behulp van uitklaplijst bij het item 'IB platform' kan bovenin het venster gewisseld worden tussen de beschikbare platformen:

Ibis Artikelen Service - IB platform wisselen

Voordat er artikelen kunnen worden overgenomen in de begroting moet er eerst een zogenaamde API Key worden gegenereerd binnen dit specifieke platform. Als er geen API Key aanwezig is en er wordt een artikel overgenomen volgt onderstaande melding:

Ibis Artikelen Service - melding als geen API Key aanwezig

Er moet dan een API Key worden ingesteld. Dit gaat als volgt:

1.Selecteer in de uitklaplijst bij het item 'IB platform' bovenin het venster naar de betaalde omgeving;

2.Ga in het menu dat wordt weergegeven onder uw naam naar 'Mijn account':
Ibis Artikelen Service - mijn account
Waarna de volgende pagina wordt getoond:
Ibis Artikelen Service - mijn account 2

3.Op de pagina die nu getoond wordt moet aan de linkerzijde genavigeerd worden naar 'API toegang';

4.Indien er midden onderin het venster bij 'API Key:' de tekst 'Nog niet uitgegeven' wordt weergegeven moet;

5.Aan de rechterzijde op de knop Ibis Artikelen Service - knop Nieuwe API Key worden geklikt.

Ibis Artikelen Service - API Key genereren

6.Hierna wordt de API Key zichtbaar en kunnen artikelen uit deze omgeving binnen de Ibias Artikelen Service worden toegevoegd aan de begroting.