Functies

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bewerken >

Functies

Het lint [Bewerken] + [Functies] bevat tijdelijke instellingen bij het gebruik van Ibis Calculeren voor Bouw. De instelling is tijdelijk, want bij het opnieuw openen van de begroting heeft de instelling weer de standaard waarde.

Het gaat hierbij om de instellingen:

BewerkenFuncties

Als een functie ingesteld staat, dan is dat te zien aan VinkjeAan voor de functie en aan de letters T, W en/of K in de infobalk:

infobalk ICVB

Automatisch toevoegen

De functie FunctieAutToevoegen (of sneltoets <F7>) voegt aan het einde van een regel met een ENTER een nieuwe regel toe.

De functie is ook standaard in te stellen bij de programma-opties.

Berekende kolommen wijzigbaar

De functie FunctieKolomWijzigbaar (of sneltoets <Ctrl> + <W>) maakt een berekende kolom wijzigbaar. Dit moet specifiek per berekende kolom worden ingesteld, plaats daarvoor eerst de cursor in die betreffende kolom.

De functie is niet standaard in te stellen. Klik hier voor een andere uitleg.

Kolom vast

De functie FunctieKolomVast (of sneltoets <Shift> + <F7>) zet een kolom vast. Dit wil zeggen dat de cursor naar beneden gaat na het geven van een <ENTER>.