Formulekolom

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Traditionele meetstaten > Meetstaatmodellen > Model wijzigen > Voorbeeld meetstaatmodel wijzigen > Kolommen > Eigenschappen kolom >

Formulekolom

Bij de eigenschappen van de getalskolommen wordt als eerste de soort vastgelegd. Bij de formulekolom staat de optie Optellen standaard aan en kan worden aangegeven of het resultaat van de optelling afgerond moet worden en op welke wijze.

Bij één van de getalskolommen zal de optie standaard gekoppelde kolom aangevinkt moeten worden. Dit is dezelfde functie als de knop KnopStandaard in het vorige scherm.

MMWijzigKolomFormule

In het bovenstaande scherm staat de formule ingevuld. Deze formule kan rechtstreeks in het scherm aangepast worden, of door gebruik te maken van de keuze lijsten bij kolommen, variabelen en functies.

Met de knop KnopVorig worden de eigenschappen van de vorige kolom getoond.

Met de knop KnopVolgend worden de eigenschappen van de volgende kolom getoond.

Met de knop KnopSluiten wordt het scherm met de eigenschappen gecontroleerd, opgeslagen en gesloten.

De controle is een syntactische controle: Klopt de samenstelling van de formule.