TRADXML

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Exporteren >

TRADXML

Een TRADXML is een uitwisselingsbestand ontwikkelt voor de uitwisselingen van begrotingen tussen de verschillende versies van Ibis Calculeren voor Bouw.

Het kan ook gebruikt worden voor uitwisseling met derden. In het TRADXML zijn alle onderdelen van de begroting opgenomen, inclusief de meetstaten maar exclusief eventueel geïntegreerde Word-documenten.

Voor het uitwisselen van begrotingen naar hogere (lees nieuwere) versies van Ibis Calculeren voor Bouw is dit uitwisselingsformaat niet noodzakelijk, maar voor de uitwisseling terug wel. Bij het inlezen wordt rekening gehouden met het begrotingsformaat van alle oudere versies.

Met het uitvoeren van de functie [Bestand] + [Exporteren] + FunctieExportTradXml wordt de TRAD.xml aangemaakt.

De actieve begroting wordt opgeslagen als Ibis Calculeren voor Bouw XML bestand, waarbij de juiste versie van het xml moet worden gekozen. Het is namelijk mogelijk ook een TRAD.xml aan te maken die aansluit op één begrotingsformaat terug ten opzichte van de huidige programmaversie. Dit in verband met uitwisseling naar klanten die nog met een oudere programmaversie werken.

ExportTradXml

Geen versie toevoeging betekent de actuele versie.