De functie S(luiten)

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Onderdeel Digit > Menukaarten >

De functie S(luiten)

Via de knop S(luiten) van de menukaart verbindt het programma na een meting het begin- en eindpunt met elkaar en maakt zodoende een gesloten figuur. Dit verbindingsstuk wordt meegeteld in de meting.

Zo kunt u met de Digitizer pen bijvoorbeeld een gesloten veelhoek maken door met de functieknop cum. lengte een aantal lengtes te meten en het programma dit figuur te laten sluiten met de functieknop S(luiten).

Opmerking

De knop KnopSluiten + een klik met de linkermuisknop ergens in het scherm en de menukeuze Meten / Sluiten + een klik met de linkermuisknop ergens in het scherm hebben dezelfde werking als de knop S(luiten) in de menukaart.

Als u wilt dat het programma na een meting het begin- en eindpunt niet met elkaar verbindt, dan drukt u na een meting met de Digitizer pen op de functieknop of Return.

_img132

Een meting, links op de afbeelding afgesloten met de functieknop of Return en rechts met de functieknop S(luiten).