Afdrukken Meerjarenonderhoud

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Afdrukken >

Afdrukken Meerjarenonderhoud

Vanuit het lint [Bestand] + [Afdrukken] + FunctieAfdrukkenMJOB kan alleen worden gekozen voor afdrukvoorbeeld of voor afdrukken. De instellingen die gemaakt kunnen worden zijn onafhankelijk van de soort uitvoer. Alleen in de kop van het instellingen scherm staat bij het afdrukvoorbeeld de toevoeging afdrukvoorbeeld.

Bij het afdrukken van meerjarenonderhoud wordt er gebruik gemaakt van rapporten in plaats van opmaken. Daarnaast is het noodzakelijk om verbinding te hebben met een onderhouds kostenbestand binnen Ibis Kostendatabase om de rapporten aan te kunnen maken. Bij het afdrukken kan desgewenst een ander (alternatief) onderhoudsbestand worden gekozen dan die al is ingesteld in de algemene gegevens tabblad Onderhoud. Deze optie kan interessant zijn als er een vergelijking wenselijk is tussen verschillende onderhoudsniveau's, zoals bijvoorbeeld tussen kwaliteit luxe en kwaliteit basis bij een project.

AfdrukMjobRapport

Bestand

Het bestand wat gekozen kan worden is één van de onderhouds kostenbestanden in Ibis Kostendatabase. Hierin worden de standaard Ibis bestanden getoond, die twee maal per jaar worden gepubliceerd, én de bestanden die door de klant/gebruiker zelf kan zijn aangemaakt.:

AfdrukkenMjobKostenbestand

Rapport

Vervolgens kan het rapport gekozen worden waarmee de meerjarenonderhoudsbegroting wordt afgedrukt. Onderstaand worden de vier standaard beschikbaar gestelde rapportvormen getoond, eventueel kan hier óók een maatwerkrapport voor de klant/gebruiker aan zijn toegevoegd.

AfdrukkenMjobKiesRapport

Bij het afdrukken worden de Onderhoud instellingen uit de algemene gegevens van de begroting overgenomen, deze worden in het overzicht weergegeven en kunnen eventueel aangepast worden. Bij de keuze voor Meerjarenonderhoud zijn daarnaast extra opties van toepassing zoals het tevens weergeven van de investering, dat zijn naast de contante waarde van de toekomstige onderhoudskosten ook de bouwkosten in de begroting voor de realisatie van het project. Het opgegeven percentage aan opslagen/staartkosten kan worden verwerkt in de totaalregel. De optie om elementniveau 2 af te drukken is van belang als de begroting de instelling 'Staart werkt met begrotingsposten' heeft, in dat geval is elementniveau 1 (*) de begrotingspost of deelproject als geheel en vormt elementniveau 2 (#) de feitelijke besteksstructuur.

AfdrukMjob