Aanmaken nieuwe kostenbestanden

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Onderdeel Ibis Kostendatabase > Beheren Kostenbestanden > Kostenbestanden >

Aanmaken nieuwe kostenbestanden

De manier om een kostenbestand nieuw aan te maken is door vanuit Ibis Calculeren voor Bouw een (of meerdere) CUF-XML bestand(en) te exporteren vanuit een begroting en deze via mijn.ibis.nl in te lezen. De eerste stap is het opbouwen van de begroting die als input dient van het kostenbestand. Een aardig hulpmiddel hierbij kan het originele kostenbestand van Ibis zijn, zowel voor Nieuwbouw als Onderhoud. Qua structuur kan dit gehandhaafd blijven, maar de inhoud kan natuurlijk volgens bedrijfseigen visie worden opgezet.